Ansøgninger

Subline får mange uopfordrede henvendelser fra folk, der gerne vil arbejde med tekstning, og en del af ansøgerne vurderer også, at de selv er bedre kvalificerede til jobbet end dem, der udfører det i forvejen. Det er selvfølgelig muligt, men som det vil fremgå af siderne her, er alskens kvalifikationer ikke nogen garanti for, at man også bliver en god tekster.

Og det er ikke nogen udpræget glorværdig profession. Den er hverken særlig indbringende eller prestigiøs, og den praktiseres som regel på freelancebasis – uden faste arbejdstider og weekendtillæg. På plussiden tæller, at man kan få sit navn (og sit arbejde) i fjernsynet, hvilket kan synes interessant – de første par gange. Men hvis man forestiller sig, at man ved siden af sine studier eller i sin fritid lige sætter sig hen og tekster en oscarfilm og tjener kassen på det, er man galt afmarcheret.

 

blyant

I Danmark har vi ikke en autoriseret uddannelse til billedmedieoversætter. Oplæringen af tekstere foregår typisk i de enkelte tekstningsfirmaer i en mere eller mindre lemfældig form for mesterlære, og vil man gerne indenfor, må man tage turen rundt til de forskellige firmaer. Men der er mange – og mange kvalificerede – om buddet.

Det er sjældent, at vi på Subline tager nye tekstere ind. Det er lidt ironisk, for når vi har brug for nye tekstere, har vi så travlt, at vi ikke har tid til at lære nogen ordentligt op, og når der er lavvande i ordrebogen, synes vi ikke, det er rimeligt at tage nye folk ind i branchen uden udsigter til nogenlunde fast arbejde.

Skulle du alligevel have en umanerlig trang til at blive tekster, har vi nogle meget enkle krav:

– Du skal kunne perfekt dansk.
– Du skal kunne mindst ét fremmedsprog ud over engelsk, svensk og norsk.
– Du skal have en bred almenviden og være indstillet på krævende research.
– Du skal have en vis flair for computere.
– Du skal være indstillet på at blive udsat for lidt af hvert i forhold til opgaver.

Hvis du (stadig) drømmer om at tekste for Subline, så send en mail, hvor du beskriver dine kvalifikationer, til adm@subline.dk. Vi garanterer dog ikke, at alle ansøgninger besvares, da vi ikke p.t. søger nye tekstere.

Læs også mere under Hvordan bliver man tekster?